MATLAB Answers

Trouble while generating a 3D custom component in Simscape Environment.

12 views (last 30 days)
I'm facing issues while trying to generate my custom simscape component
  1. The declarations, parameters, nodes definitions etc as a prerequisites required are correctly fulfilled.
  2. I'm trying to make a 3D custom simscape component and hence using a tablelookup in one of muy equations.
  3. The data set of input values are defined using the Link provided by Mathworks.
  4. The input vectors are defined as provided in the figure below. I'm also providing the array and its sizes.
  5. The equation for fd i.e. output function is as provided below
  6. While running <ssc_build('MyComponent')> I'm getting the error as shown below
What is that I've done incorrectly and where I need to make changes in order to make the Simscape model generate MyComponent effectively

Accepted Answer

Joel Van Sickel
Joel Van Sickel on 3 Sep 2021
Edited: Joel Van Sickel on 3 Sep 2021
Hello Mihir,
I wonder if your problem lies in how you are declaring/setting SOC, T, or Cycle. I copied your text to make a test part and everything else seems to work: You should probably share your entire part definition when looking for help.
component testPart
nodes
p = foundation.electrical.electrical; % +:left
n = foundation.electrical.electrical; % -:right
end
parameters (Size=variable)
R_LUT = {ones(5,3,9),'Ohm'};
SOC_LUT = {[0 0.1 0.5 0.9 1], '1'};
Temp_LUT = {[273.15 298.13 313.13],'K'};
Cycle_LUT = {[1 50 100 150 200 250 300 350 400],'1'};
end
equations
R == tablelookup(SOC_LUT,Temp_LUT,Cycle_LUT,R_LUT,{0.1,'1'},{273.15,'K'},{50,'1'},...
interpolation=linear,extrapolation=nearest);
v == i*R;
end
variables
i = { 0, 'A' }; % Current
v = { 0, 'V' }; % Voltage
R = { 1, 'Ohm'}; % Resistance
end
branches
i : p.i -> n.i;
end
end
  3 Comments

Sign in to comment.

More Answers (0)

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!

Translated by