Simscape Torque Sensor output is zero

16 visualizaciones (últimos 30 días)
Felix
Felix el 22 de Feb. de 2024
Comentada: Felix el 25 de Mzo. de 2024 a las 17:01
I'm simulating the simscape PMSM.
I set a fixed angular velocity via a Ideal Angular Velocity Source.
I want to measure angle via an Ideal Rotational Motion Sensor and torque via an Ideal Torque Sensor. I cannot find a configuration of the three blocks that will lead to a converging simuation and a measured torque that is not zero (despite phase currents flowing).
Here is my set up: (the ports R C are connected to the PMSM RC ports)
I read other threads on the issue of torque and roatinal sensing but no configuration of the two sensors lead to valid measurements and a converging simulation
Do you have suggestions on how to connect the sensors and source?
Many thanks!

Respuesta aceptada

Steve Miller
Steve Miller el 23 de Feb. de 2024
Your angular motion sensor should be connected between shaft and a Mechanical Rotational Reference (NOT in series).
Your torque sensor should be connected in series between the angular source and an inertia. Make sure your motor has inertia or a rotational inertia.
--Steve
  1 comentario
Felix
Felix el 25 de Mzo. de 2024 a las 17:01
Thank you Steve!
This setup works for me:

Iniciar sesión para comentar.

Más respuestas (0)

Categorías

Más información sobre Brakes and Detents en Help Center y File Exchange.

Productos


Versión

R2023b

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!

Translated by