Low-Level Functions

Interact directly with HDF4 library functions

MATLAB® provides functions in three packages for accessing the HDF4 SD, GD, and SW interfaces. In addition, interface functions allow direct access to other HDF4 APIs. To use these functions, you must be familiar with the HDF library. For copyright information, see the hdf4copyright.txt file.

Packages

matlab.io.hdf4.sdInteract directly with HDF4 multifile scientific data set (SD) interface
matlab.io.hdfeos.gdLow-level access to HDF-EOS grid data
matlab.io.hdfeos.swLow-level access to HDF-EOS swath files

Funciones

hdfanGateway to HDF multifile annotation (AN) interface
hdfhxGateway to HDF external data (HX) interface
hdfhGateway to HDF H interface
hdfhdGateway to HDF HD interface
hdfheGateway to HDF HE interface
hdfmlUtilities for working with MATLAB HDF gateway functions
hdfptInterface to HDF-EOS Point object
hdfvGateway to HDF Vgroup (V) interface
hdfvfGateway to VF functions in HDF Vdata interface
hdfvhGateway to VH functions in HDF Vdata interface
hdfvsGateway to VS functions in HDF Vdata interface
hdfdf24Gateway to HDF 24-bit raster image (DF24) interface
hdfdfr8Gateway to HDF 8-bit raster image (DFR8) interface

Ejemplos y procedimientos

Mapa HDF4 a sintaxis MATLAB

Cada API de HDF4 incluye muchas rutinas individuales que se utilizan para leer datos de archivos, escribir datos en archivos y realizar otras funciones relacionadas.

Importar archivos HDF4 mediante funciones de bajo nivel

En este ejemplo se muestra cómo leer datos de un conjunto de datos científicos en un archivo HDF4, utilizando las funciones del paquete matlat.io.hdf4.sd .

Exportar a archivos HDF4

En este ejemplo se muestra cómo escribir matrices MATLAB ® a un conjunto de datos científicos en un archivo HDF4.

Conceptos

Acerca de HDF4 y HDF-EOS

El formato jerárquico de los datos (HDF4) es un estándar de uso general, independiente de la máquina para almacenar datos científicos en archivos, desarrollados por el centro nacional para las aplicaciones de Supercomputación (NCSA).