Text Files

Delimited and formatted text files

Read and write numeric and nonnumeric data in delimited and formatted text files, including .csv and .txt files. Import text file data interactively using the Import Tool. Import or export text data programmatically using the functions on this page. To compare primary import options for text files, see Formas de importar archivos de texto.

Funciones

expandir todo

Import ToolImport data from file
readtableCreate table from file
writetableWrite table to file
detectImportOptionsCreate import options based on file content
getvaroptsGet variable import options
setvaroptsSet variable import options
setvartypeSet variable data types
previewPreview eight rows from file using import options
textscanLeer datos formateados de un archivo de texto o cadena
dlmread(Not recommended) Read ASCII-delimited file of numeric data into matrix
dlmwrite(Not recommended) Write matrix to ASCII-delimited file
csvreadLeer archivo de valores separados por comas (CSV)
csvwriteEscribir un archivo de valores separados por comas
typeDisplay contents of file
filereadRead contents of file as text

Objetos

TabularTextDatastoreDatastore for tabular text files
DelimitedTextImportOptionsImport options object for delimited text
FixedWidthImportOptionsImport options object for fixed-width text files

Temas

Formas de importar archivos de texto

Puede importar archivos de texto a MATLAB® tanto de forma interactiva como mediante programación.

Escribir a archivos de datos delimitados

Para exportar una matriz numérica como un archivo de datos ASCII delimitado, puede utilizar la función save , especificando el calificador -ASCII o la función dlmwrite .

Definir opciones de importación para tablas

Para la importación personalizada de datos y el control adicional sobre el proceso de importación, defina y utilice las opciones de importación.